Ploaia… acest Murphy undercover

Sunt câteva chestiuni nediscutate despre ploaie. Cum ar fi, să le spunem, „legile ploii”, ori ca în titlu. Să vă explic:

  1. Ieși din casă și picură. Puțin. Te gândești „aia e, o să se oprescă, nu mă întorc din drum după umbrelă… o să am ghinion.”. Mergi 100 de metri – începe să plouă cu spume, dar ești prea departe pentru a te întoarce și a accepta ghinionul oricât de mare se prezintă. Înainte, tovarăși!
  2. Șoferii, când plouă, devin intoleranți la culoarea roșie. Doamne ferește să prindă roșu la semafor! Bagă viteză, stropesc tot ce prind în cale, să nu cumva să aiba 100 de ani de ghinion sau cine știe ce, dacă se pune ROȘU. Trebuie neapărat să apuce verdele, vă zic! E o cutumă acceptată. Nici nu știu de ce am adus-o în discuție!
  3. Când plouă, se dă peste cap sistemul de dezaburire a geamurilor, indiferent de marca mașinii. „Nu se vede nimic! Cu Dumnezeu înainte! Cu Daniel ÎPS! Cu sfinții și rugăciunile și…” Nici nu vezi cine conduce, dacă ești pieton și nici ei, Șoferii cu Ș mare, nu văd dacă e cineva sau nu pe stradă.
  4. Taxiurile nu merg pe ploaie. Taxiurile sunt pentru zilele frumoase când e soare și n-are nimeni vreo urgență. Când totul e chill și n-avem probleme. Și centralistele știu asta, că e regulă (nu?) și țin liniile ocupate. Nici măcar n-apuci să auzi că sună la 0219***, căci… plouă!!!
  5. Traffic jam. Ambuteiajele vin odată cu ploaia. Există o explicație matematică, sunt convinsă, dar nu stau să găsesc necunoscutele acum. Am mai încercat.
  6. Când plouă, poți să descoperi cu ușurință cât de bine s-a turnat asfaltul. E sau nu că știi exact câte gropi sunt pe strada pe care mergi după numărul de bălți?
  7. Niciodată n-ai umbrela la tine când plouă, dar asta e veche.
  8. Vezi că plouă, știi că e toamnă – „Unde naiba am pus ghetele alea?”. Dacă ai o urgență, chiar dacă e toamnă de o lună și ceva, nu le găsești.
  9. Când plouă, „fericiții cu umbrele” merg agale, ocupă tot trotuarul și fac mișcări greu de anticipat dacă ai neșansa să te afli în spatele lor. De parcă ar fi într-o societate secretă a oamenilor cu umbrele și tocmai participă la o competiție versus oameni fără umbrele. Meh.
  10. Nu găsești un taxi, iei metroul. Și uite așa, cu soluția salvatoare în vârf de băț, descoperi că la metrou se coboară în viteză și dând din coate, dacă n-ai umbrelă. Mai ales dacă ești fleașcă. De ce să te mai atingă cincizeci de stropi în plus?

La drum de seară o să plouă. E… ȘTIAM! Not!

black umbrella

Reclame
Ploaia… acest Murphy undercover

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s