Unde vrei să mergi în vacanță / concediu?

O agenție online de turism (Holiday Hypermarket, din UK) a făcut un sondaj și a descoperit că femeile vor să plece departe de casă, în vacanță, iar bărbații vor mai aproape.

Top destinații femei:

1. Thailanda

2. Caraibe

3. Florida

4. Mexic

5. Maldive

Top destinații bărbați:

1. Turcia

2. Maiorca

3. Insulele Canare

4. Egipt

5. Italia

Două treimi dintre bărbații britanici vor o vacanță de 10 zile, iar femeile vor vacanțe de două săptămâni. În ceea ce privește destinația, femeile au decizia, caută discounturi și aranjează ce e de aranjat.

În urma sondajului, una dintre concluzii a fost că ”spiritul de aventură al femeilor este în creștere”.

Pe naiba!

Femeile vor să plece cât mai departe de casă, pentru că vor să simtă că sunt în vacanță, nu e nimic științific aici. Nu e, domnule, spirit de aventură, vor doar să scape de spalat vase, haine, de stresul ”noi ce mai mâncăm azi”, de ”nu ne place, vrem acasă” al copiilor și de altele și altele. Cu cât ești mai aproape de casă, cu atât te deconectezi mai puțin și basta! Dacă ești aproape, te poți întoarce mai devreme. Și nu vrem asta!

Normal că femeile vor cât mai mult în vacanță. Nu e nimic științific aici, again! E singura șansă pe an, doar n-o să o rateze. Evident că vor să fie perfectă, caută, fac planuri și vor. Bine ar fi ca și bărbații (sau altcineva?) să nu se trezească vorbind ”a, e prea mult să stăm 10 zile”, ”a, e prea mult o săptămână, n-avem ce face atâtea zile acolo”. Ce-o fi cu oamenii ăștia care spun că se plictisesc în vacanță???!!! Nu vine și la mine cineva să întrebe ”vrei o lună în Maldive?” Vă dați seama, o lună de: nu vase, nu mașină de spălat, nu școală, nu grădiniță, nu trafic, nu bucătăreală, nu fă patul-strânge patul… doar leneveală, soare, plajă, apă și, mai ales, restaurante. Mănânc suficient ce fac eu acasă. O fii rău să văd ce mai gătesc și alții?

Bine, acum că m-am răcorit, am și două întrebări:

1. De ce orice sondaj trebuie să aibă concluzii savante, complicate, complexe și parapsihologice? De ceeeeeeee e e e  e  e   e   e     e

2. Unde vrei să mergi în vacață – aproape sau departe de casă? Hai să facem planuri.

Răspund eu prima la întrebarea numărul doi, că cea de la numărul 1 ține de retorică și se întoarce ca ecou:

Vreau în vacanță departe, dar mereu am bani de aproape 😀 .

Dacă ar fi, aș alege așa: Africa de Sud, Australia, Maldive, Bora Bora, Groenlanda. Nu mi-a crescut brusc ”spiritul de aventură”, ci le-am ales pentru că avem o planetă frumoasă și o viață! Și sunt DEPARTE!

Aștept răspunsurile voastre. 🙂

Reclame
Unde vrei să mergi în vacanță / concediu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s