Candidații independenți la europarlamentare – Facebook – prima zi de campanie, ora 10,30

Este prima zi de campanie electorală. Candidații vor un loc în Parlamentul European. În 2014, sunt 15 formațiuni politice și 11 candidați independenți pentru 32 de locuri. Votul va fi pe 25 mai.

În ceea ce privește formațiunile politice, poate (!!!) pentru unii lucrurile sunt mai clare. Mie îmi era neclar cine sunt candidații independenți, mai puțin Mircea Diaconu despre care am auzit cu toții în ultimul timp, mai ales din tevatura iscată legată de legitimitatea candidaturii și deloc legată de ce dorește domnia sa să facă în PE, concret. (o părere pesonală)

Așadar, prima zi de campanie, ora 10,30. Doresc să mă informez legat de cine candidează independent. Găsesc următoarea listă pe dcnews.ro:

”Candidații independenți care și-au depus candidaturile pentru scrutinul din 25 mai sunt: 1. Georgiana Corina Ungureanu 2. Filip Constantin Tițian 3. Adrian Toader 4. Dănuț Liga 5. Vasile Iustuc 6. Nicolae Toteanu 7. Paul Purea 8. Pericle Capsali 9. Peter Costea 10. Mircea Diaconu 11. Valentin Eugen Dăeanu”

Ultima oară când am verificat statisticile, contorizările legate de rețele sociale, acestea arătau că peste 7 milioane de români și-au făcut un cont pe rețeaua de socializare Facebook, în creștere cu 25% față de ianuarie 2013. Deci este principala rețea socială, la ora asta, pentru români. Un instrument la îndemână, de multe ori, atunci când vrei să cunoști pe cineva prin online. Sunt branduri care fac angajări în funcție de prezența pe rețeaua asta socială, trebuie să găsesc ceva și despre independenți!

Să vedem independenții…

1. Georgiana Corina Ungureanu – 1 rezultat

alegeri - ungureanu

Nu cred că ea este candidata, ar fi avut ceva legat de alegeri, cred…

2. Filip Constantin Tițian – Dr. Constantin Titian Filip

alegeri - titian

Ultima postare – pe 20 aprilie. Azi suntem pe 25, prima zi de campanie. Nu e bine…

3. Adrian Toader – găsesc Adrian Toader candidat independent pentru Parlamentul European

alegeri - toader

Ultima postare – pe 22 aprilie, un share. Măcar am găsit ușor candidatul…

4. Dănuț Liga – găsit

alegeri - liga

Ultima postare – pe 20 aprilie – mesaj de Paști. Nici aici n-a început campania…

5. Vasile Iustuc – Sorry, we couldn’t find any results for this search

alegeri - iustuc

6. Nicolae Toteanu – un rezultat, cont fără foto – nu mă obosesc să dau click.

alegeri - toteanu

7. Paul Purea – 5 rezultate – două fără foto, unul în Germania, altul pare minor, primul m-a speriat (fără supărare) – nu aleg nimic de-aici!

alegeri - purea

8. Pericle Capsali – Sorry, we couldn’t find…

alegeri - pericle

9. Peter Costea – găsit. O postare ieri, nimic nou azi… nimic în primele ore de campanie, dar măcar aflu că o să fie pe buletinul de vot.

alegeri - costea

10. Mircea Diaconu – pe pagina asta nu s-a mai întâmplat nimic din martie

alegeri - diaconu

11. Valentin Eugen Dăeanu – Sorry, we couldn’t find any…

alegeri - daeanu

În tot acest timp, oamenii așteaptă un Făt Frumos sau o Ileană Cosânzeană independent/independentă, care să salveze țara din mizerie, care să fie alternativa la ce se întâmplă acum, să fie alternativa la omul sprijinit de un partid.

Independenții își motivează mereu eșecul cu ”nu pot să mă pun cu partidele, ce puteam să fac fără bani”.

Aceștia sunt independenții noștri la alegerile europarlamentare 2014, așa cum se prezintă astăzi, în prima zi de campanie electorală, pe Facebook – cea mai importantă rețea de socializare pentru români.

Votați!

Eu cu cine votez?  – rămâne eterna dilemă a românului. Suntem în 2014. Wake up!

Reclame
Candidații independenți la europarlamentare – Facebook – prima zi de campanie, ora 10,30

7 gânduri despre &8222;Candidații independenți la europarlamentare – Facebook – prima zi de campanie, ora 10,30&8221;

  1. Multumesc!
   Cu ocazia aceasta constat că un candidat din 11 a început campania electorală azi. 🙂 Probleme rămân, din păcate. Iar una dintre ele este că trebuie să își construiască paginile, imaginea în social media cu numele exact, așa cum apare pe buletinul de vot și cum este înregistrat la BEC… Aceeași problemă este valabilă și pentru domnul Pericle Capsali (pe fb Iulian Capsali). Campania electorală trebuie să apropie candidatul de cetățean și nu invers, mai ales într-o societate apatică, să nu spun altfel.

   1. Flaunder zice:

    In social media numele complet nu reprezinta o problema atat timp cat tastezi mai intai numele de familie, si nu prenumele. La BEC, numele inregistrat este Daeanu Valentin Eugen. Facebook nu se aliniaza cu BEC in ceea ce priveste first name. Cat despre cetateanul apatic…implicarea trebuie sa vina, in primul rand, din partea lui. El este responsabil pentru alegerile lui (fie ele electorale sau de web search).
    Glad I could help.
    Have a nice day!

   2. Sigur că, teoretic, în social media numele complet nu reprezintă o problemă. Practic însă, consider că este indicat să îți folosești numele în social media, pe afișe, pe bannere și ce mai ai ca material electoral, exact așa cum apare în buletinul de vot. Un prenume poate face o diferență uriașă. Trebuie să găsești soluția de a elimina confuziile, cum spuneam, mai ales într-o societate care nu este dispusă să te cunoască neapărat, din diverse motive la care, într-un fel sau altul, ai participat și tu. Chestiune valabilă și pentru Corina GEORGIANA Ungureanu sau Pericle IULIAN Capsali. Era prima zi de campanie, nu se știau multe lucruri despre candidați atunci când am făcut un simplu research, nu o analiză complexă. Acum, găsind mai multe date despre independenții de anul acesta, sunt o dezamăgire mai mare decât au fost în prima zi. Domnul Dăeanu continuă să fie singurul (așa cum am și spus într-un comentariu, mai sus) care pare să știe exact ce vrea să facă și, mai ales, de când și de ce candidează. (mi-ar fi plăcut să-l și găsesc cu numele complet, insist pentru că se poate și cu first, middle and last name) În rest… dacă privim tabloul, detaliile sunt descurajatoare – avem o sportivă, un actor, un medic, ”un pelerin constant la Sfantul Munte Athos, unde este bine primit si nu numai pentru ca il cheama si Pericle” (!!!) (ziaristionline.ro).
    Mulțumesc, o zi frumoasă și ție! 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s