Kyle Coleman a învins tăcerea prin muzică

Kyle si Caroline
Kyle si Caroline

Kyle Coleman este autist. A fost diagnosticat la vârsta de 3 ani și, imediat după aceea, nu a mai vorbit. Deloc. Niciun cuvânt, nicio propoziție.
La 6 ani i-a uimit pe toți când a început să cânte o melodie de Crăciun – Walking in the Air. După scurt timp, n-a mai cântat, n-a mai fredonat nimic. S-a retras din nou în spațiul personal.
După ani de tăcere, mama sa l-a dus într-un centru de terapie prin muzică. Caroline își amintește cum s-au întors acasă și Kyle s-a dus în camera lui, și-a pus CD-urile preferate, a început să cânte și chiar să se acompanieze la claviatură.
Era în 2009.
În 2012, încurajat de terapeut și de mama sa, Kyle a înregistrat la un studio local primul său album de coveruri după piesele indie preferate.
În 2014, pe 2 aprilie, Kyle Cleman a lansat cel de-al doilea album, de data aceasta cu compoziții originale, o colaborare între producătorul John Carter and Caroline Coleman, majoritatea versurilor fiind scrise de mama sa.
Beyond the Syntax este un album care vorbește despre dificultățile celor diagnosticați cu autism de a se exprima în cuvinte, iar data debutului a fost aleasă special pentru a coincide cu Ziua Internațională de Conștientizare a Autismului. Tot atunci a fost lansat și primul videoclip, al piesei Standing on Solid Ground, pentru care Kyle și-a depășit limitele din nou și a filmat câteva cadre pe o stradă aglomerată din apropierea casei, lucru la care nimeni nu ar fi sperat acum câteva luni.
Cred că, aflând această poveste, ascultând muzica lui Kyle Coleman, ar trebui ca noi să fim acum cei care tac. Ar fi extraordinar dacă măcar câțiva ar ști să și asculte…

Kyle Coleman

Reclame
Kyle Coleman a învins tăcerea prin muzică

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s