Tech Intelligence Conference – 2014

Sasha Wolter. Am avut plăcerea să-l ascult în prezentarea de la Tech Intelligence Conference, azi. Am decis că nu este genul de om pe care aș vrea să-l invit vreodată acasă. Este un minitehnicus, un geniu în jeanși și tricou, care va reuși, dacă nu am fi în stare să-i oferim o companie plăcută, să ne conecteze lumina cu internetul și cuptorul electric cu fierul de călcat sau mai rău! 🙂

Sasha vorbește cu atâta pasiune despre cum să ne construim singuri diverse gadget-uri sau device-uri, încât chiar crezi că ești în stare să faci asta!

Trebuie să recunosc, pasiunea cu care vorbește m-a încântat teribil, dar m-a și speriat într-o oarecare măsură. M-a făcut să mă simt cu două secole mai în viitor, deși el vorbea despre lucruri care se întâmplă în Europa acum, mai exact în Germania.

A vorbit despre trecerea la mai multe ecrane, despre mobil care evoluează în alte device-uri. Practic ne-a arătat cum, ce vedeam în Star Trek și ne imaginam că se va întâmpla în 2057, se întâmplă deja.

One – to – One s-a transformat în One – to – Many

1995 – Everything that can be digitized will be digitized

2014 – Everything that can be connected will be connected.

Am ajuns la 50 de miliarde de conectări și trebuie să învățăm să ne adaptăm la ce reprezintă acum intimitatea, securitatea, ce să ținem pentru noi și ce să împărtășim cu alții.

Fail Fast Aproach este o teorie de-a sa care explică faptul că trăind în acest timp în care totul se întâmplă atât de repede, mai bine greșești decât să aștepți prea mult să lansezi un produs.

Mai întâi trebuie să fim creativi și apoi să ne gândim la reguli și limitări, pentru că acestea frânează creativitatea. Sasha Wolter este un exemplu de om creativ, care nu ia în considerare nicio limitare. Ne-a arătat tot felul de nebunii marcă proprie, pe care nici nu le-aș putea descrie. Așa arăta masa pe care le ținea.

Sasha Wolter la Tech Intelligence Conference 2014
Sasha Wolter la Tech Intelligence Conference 2014

Walk around and experience the enviroment. – Sasha Wolter

Sasha Wolter (wolter.biz) este dezvoltator software pasionat de domeniul experienței utilizatorului, este pasionat de M2M, de Internet of Things și aplicații mobile. Este consultant, trainer, arhitect de software, iar în cadrul grupului Deutche Telekom este Developer Evangelist și se ocupă cu cele mai noi apariții în materie de software și hardware.

Biz Forum/Tech
Biz Forum/Tech

Tech Inteligence Conference se află la a doua ediție și a fost organizată astăzi de Revista Biz la Hotel Howard Johnson. Panelul de speakeri a fost completat de:

Andreea Coca – Digital Market Intelligence Consultant, GfK România

Iris Ionescu – Account Manager, Geometry Global

Carlo Burci – General Manager, Catalyst World Wide.

Despre ce au vorbit aceștia, vă las deliciul să citiți la Chinezu, care a făcut live blogging cu atâta sârg, că vă jur că se zgâlțâia masa la care am avut plăcerea să stăm.

Și acest an, Biz și Unlock Market Research au prezentat un top al celor mai iubite branduri tech, noutatea fiind că anul acesta au fost incluse 30 de branduri, față de 25 anul trecut. În baza de cercetare au fost încluse și zona de software și de rețele sociale.

Dintre concluzii am reținut faptul că mărcile de online devin importante, că se constată un trend DIY în tech, că 63% dintre cei chestionați prezintă un interes ridicat pentru tehnologie. Mai multe despre metodologie, dar și topul complet, aici.

Mihaela Stănoiu (Samsung, Marketing Manager România și Bulgaria) și Dan Bulucea (Google România, Country Manager) au completat cel de-al doilea panel de speakeri, reprezentând și două branduri prezente în top 10.

Samsung a ieșit pentru al doilea an consecutiv pe primul loc în preferințele românilor chestionați.

Top 10 ”Cele mai iubite branduri tech”
Top 10 ”Cele mai iubite mărci tech”

O noutate absolută a fost lansarea celui mai recent număr al Revistei Biz nr. 262 disponibil la vânzare în rețeaua Inmedio, care a venit dublat de ediția ”Mini Biz”, o ediție bijuterie.

Revista Biz și Revista ”mini” Biz
Revista Biz și Revista ”mini” Biz

La mulți ani Biz, pentru cei 15 ani împliniți anul acesta! Sunteți o echipă minunată!

Reclame
Tech Intelligence Conference – 2014

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s