Cum să fii geniu

Ce face un geniu să fie geniu?

Cel care răspunde la întrebare. 😀

Poate că te naști așa, dar nu poți să te descoperi. Ce-ți trebuie pentru a reuși să-ți canalizezi energia, inspirația, talentul, priceperea în activitatea potrivită?

Time management.

Probabil că totul se reduce la asta. Și oricât de simplu ar părea, avem cu toții agende, este de fapt poate cea mai dificilă parte a vieții. Cât din timp poate fi irosit pe lucruri mărunte, cât trebuie dedicat muncii, cât somnului, cât ție, cât celor din jur?

RJ Andrews a făcut câteva diagrame ale timpului și activităților unor figuri istorice. Acesta s-a folosit de datele adunate în cartea Daily Rituals: How Artists Work, de Mason Currey, carte despre care găsiți o scurtă descriere la Adrian Ciubotaru.

Thomas Wolfe scria stând în picioare în bucătărie, Jean-Paul Sartre consuma în fiecare zi un mix de amfetamină cu aspirină, de zece ori pe zi, Descartes adora să stea întins în pat și să aibă călătorii imaginare prin păduri, grădini și palate fermecate. George Gershwin lucra 12 ore pe zi, la pian, îmbrăcat în pijama, cu halat și papuci.

Balzac bea 50 de cafele pe zi, Milton își petrecea ore bune memorând Biblia, Freud lucra 13 ore pe zi, iar Mozart doar patru.

Gustave Flaubert, timp de patru ani cât a scris Madame Bovary, a avut același ritual. După o zi de contemplare și câteva activități cu familia, se așeza la masa de lucru seara și scria până la primele ore ale dimineții.

Gustave Flaubert
Gustave Flaubert

Și Ludwig van Beethoven a avut timp de cinci ani aceeași rutină. Ziua de lucru se încheia la ora trei după-amiaza, după care se relaxa.

Ludwig van Beethoven
Ludwig van Beethoven

Freud este recunoscut că a fost dependet de muncă, un workaholic. Scria și își consulta pacienții timp de treisprezece, optsprezece ore pe zi. În 1910, programul său arăta așa:

Sigmund Freud
Sigmund Freud

Immanuel Kant, indiferent de activitățile zilnice, își rezerva o oră pentru prânz.

Immanuel Kant
Immanuel Kant

Cele 50 de cafele pe zi ale lui Balzac, duceau la o ”orgie” a muncii.

Honore de Balzac
Honore de Balzac

Graficele au fost realizate împărțind ziua de 24 de ore în segmente de câte o oră, iar culorile reprezintă diferite tipuri de activități.
Posterul cuprinde toate graficele realizate de RJ Andrews. Te regăsești în tipologia vreuneia dintre personalități?

Rutine creative - RJ Andrews
Rutine creative – RJ Andrews

sursa infowetrust.com 

Reclame
Cum să fii geniu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s