Gânduri de Post

O să-mi iau niște pește și crud o să-l mănânc, la o adică. Nu pot să-i zic sushi în prima zi de dezlegare. E ca și când aș transforma o chestie pioasă într-o ieșire trendy pe Dorobanți. Nu se cade.

Să luăm și o zacuscă, să se facă lumea mai bună. S-apară Robin Hood și să dea banii de la bogați, la săraci.

S-o ardem periculos, de-a credincioșii.

Nu mai am răbdare să mă întreb ori să mai aștept îndrumare la care mai e treaba cu lumea, universul, stelele, Dumnezeu, credința, Iadul, Raiul, cardul.

Aș putea să întreb cucul, totuși, că e și Ziua Cucului. Dacă tace, e de bine. Bine, doar dacă l-ai întrebat cu hainele curate pe tine. Altfel, ai scrântit-o!

Aș putea să pun în pragul casei pâine și sare. Așa se întâmpină îngerii. Numai că până la îngeri, te mănâncă gândacii. Are un vecin unii negrii, babani, care ne mai vizitează din când în când. Slavă Domnului că nu se întâmplă des! Uite, un motiv de bucurie, totuși.

Aș mai putea să mă duc să ameninț un pom cu toporul. Și după aia, dacă mai și stropesc cu țuică, cică o să fie roade. Roade oase, mai probabil.

Îi mulțumesc colegului care mi-a zis azi să nu spun în știre de Blagoveștenie că o să mi se strâmbe limba și sigur o s-o pocesc. Foarte posibil să se fi întâmplat. Așa visam la un somon…

Și-apoi, nici credinciosul nu mai e ce era odată. Cu toate șnițelele alea de soia, cu tot.

Buna Vestire nu mai poate fi o sărbătoare la români. Cel puțin, nu așa cum e trecută în calendar. Nu mai e un moment de smerenie, nu mai e o zi de bucurie. A mai rămas doar o dezlegare la pește.

Și o zi în care nu se aruncă mămăliga în baltă.

Poftă bună și să nu ne moară peștii înainte de-a ajunge în undiță!

pestisorul verde

Reclame
Gânduri de Post

Un gând despre &8222;Gânduri de Post&8221;

  1. Phota Mihai zice:

    Dumnezeu, plictisit ca japonezii ii tot cereau o tzara la mare fiindca sunt mari iubitori de peste, le-a dat insulele unde traiesc si azi.Dar s-a razbunat cumplit: nu i-a invatzat cum se prepara pestele…de accea si azi, japonezii mananca peste crud …(apropos la sushi)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s