Singura cursă importantă – VIAȚA

Când alergi la două capete, trebuie să ai un punct comun prin care să treci ca să ajungi la ambele poziții. Vorbesc despre provocările asumate și care de cele mai multe ori duc la eșec, dacă sunt mai multe decât poți duce sau dacă uiți cine ești. Nu contează doar antrenamentul, într-o cursă lungă. Apar în ecuație datele care te fac ceea ce ești.

NEHOTĂRÂȚII – ”să încerc acolo sau poate acolo”. O viață de încercări, de tatonări și prea puțin de reușite. Paradoxul este că cei care totuși reușesc la un moment dat să atingă una din nenumăratele ținte propuse, renunță de cele mai multe ori, foarte ușor, atunci când reușesc. Sunt cei mai corecți pentru că sunt alergătorii la două, trei, șapte capete, din naivitate. Știu că vor, dar nu știu și ce, și-atunci… aleargă.

PROFESIONIȘTII – alergătorii de cursă lungă. Polivalenți, cu o dezvoltată atenție distributivă, pot face față drumurilor ramificate către mai multe funcții. Din păcate prea puțini autentici, prea puțini care pot rezista la linia de finish cu rezultate performante pe termen lung, prea puțini care rezistă tentațiilor. Intervine plăcerea cu care este dusă mai departe una din victorii. Întotdeauna conștiincioși, ajung să se retragă în activitatea care le oferă cel mai mare challenge. Au avut de demonstrat ce era de demonstrat, rămân cu ce îi pasionează, în final.

IMPOSTORII – ”trebuie să-mi depășesc condiția”, ”trebuie să pice ceva de undeva”, ”trebuie să am putere”. Arivism, impostură, lăcomie. Și minciună, adunată la oricare dintre termenii care definesc impostorii cu față aproape umană. Aproape umană, pentru că au totuși ceva care îi diferențiază – o sclipire nefirească, rece, în ochi. Ating aproape tot ce își propun, dar rămân nefericiți. Bucuriile lor pot fi dese, dar mici și de scurtă durată. Se înconjoară de adepți, din nevoia de a-și lovi adversarii, colegii de cursă, tot ce le poate sta în calea spre succes. Ei ”trebuie” să aibă.

Există și nuanțele de gri, există și cei cu puțin din fiecare, există și cei care n-au legătură cu cele spuse mai sus… Există multe alte variante, dar o singură rețetă pentru a alerga în singura cursă cu adevărat importantă – VIAȚA:

”Menține-ți inima liniștită, odihnește-te ca o țestoasă, mergi rapid ca un pinguin și dormi ca un câine.”  –  Li Ching-Yuen

sleeping turtle   walk like a penguin  sleeping puppy

Reclame
Singura cursă importantă – VIAȚA

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s