Țara te vrea sărac, fudul, prost și la urna de vot

A trecut vremea lui ”țara te vrea prost”… Sarmalele s-au răcit bocnă.

 

Update-ul e că țara te vrea prost, sărac, dar fudul și la urna de vot.

Conform testelor PISA 2012, 40% dintre elevii români au dificultăți să citească și să înțeleagă un text și pot rezolva doar exerciții de bază la matematică. Ceea ce, nu e suficient.

Apare în joc schema de ajutor fiscal pentru populația cu venituri sub medie și credite bancare. Pentru adulții care au dificultăți să citească până la capăt contractul cu banca și care la exercițiile de bază la matematică nu fac față.

Guvernul din 2014 vrea restructurarea împrumuturilor pentru aproape un milion de români, care să beneficieze de reducerea ratelor bancare cu până la 4 miliarde de lei. Restructurarea poate fi acordată o singură dată unei persoane fizice, la unul sau mai multe credite, cu condiția ca suma totală amânată la plată să se încadreze în limita valorică determinată anterior. Pentru asta trebuie să ai un venit mai mic sau egal cu cel net mediu pe economie care este puțin peste 1600 de lei și să ai cel mult 90 de zile întârzieri la plată.

Am și eu credite. Pentru casă și mașină. Am cu vreo 5 milioane peste venitul mediu brut. – La dracu! Cum mi-au dat ăștia credite? – Damn, nu mă încadrez la schema nouă!

OK. Să vedem cine se încadrează…

Facem pariu că, printre cei care de nevoie și-au luat frigidere și alte acareturi prin casă, de nevoie, sunt mai mult de jumătate care și-au luat telefoane, tablete, autoturisme cu care și merg că bagă rata în benzină, nu la bancă, țoale și alte fudulii? Eu fac.

Merg cu metroul și RATB-ul des, deși am mașina aia luată în rate. E o mașină, deci nu poate fi folosită mereu și de mine și de consort, că na, avem drumuri diferite. Ce văd prin transportul în comun, mă sperie.

Toată lumea se joacă pe telefoane mai tari ca al meu, ori pe tablete, ori au căști cum n-am nici la radio.

Ce mașini vedem pe șosele? Nu……

Mă gândeam, văzând din ce în ce mai multe fețe dubioase la volan, că ar trebui băgată ca cerință obligatorie pentru permisul auto – diploma de bacalaureat. Da, exagerez… Cum să n-aibă puiul lu’ mama mașină când face 18 ani? I-o băgăm pe numere de Bulgaria și fentăm cumva banca, fraierii, guvernul, țara!

Să vorbim de… Mall?

Nu mai detaliez, că n-am bani de distonocalm azi.

Problema mea:

Păi nu sunt eu o cretină absolută, că nu mi-am făcut credit să-mi iau aifon 5, în loc să i-l plătesc acum pe ăla luat de nea Caisă votantul, pentru fi-su? Păi sunt!

Păi nu sunt eu o cretină absolută că nu m-am dus să stau cu mama și să rămân restanțieră la întreținere, dar să mă dau cu jeepanul pe străduțele patriei, în drum spre manichiură? Păi sunt!

De aceea, am hotărât să mă fac săracă!

Stai puțin! Dacă după ce-mi plătesc ratele, impozitele, taxele, utilitățile, medicamentele, coșul zilnic și hârtia igienică, nu-mi mai rămân bani, asta ce înseamnă? Că am bani… că sunt săracă… Am dubii, dar hotărârea stă în picioare, mda.

Proastă sunt, aici n-am dubii. Ar trebui să merg și la vot, dar încă nu mă încadrez total cerințelor. Hm…

Aștept provincia pentru ajutor.

Hai pa, că mă duc să văd ce mai am de plătit și pentru cine.

Reclame
Țara te vrea sărac, fudul, prost și la urna de vot

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s