Stres, anxietate… NU!

Trăim într-o lume nebună.

Uneori mai e și câte-o nebunie frumoasă, dar trăim, mai ales, într-o nebunie nocivă.

În momentul ăsta, de exemplu, dacă mă gândesc să balansez cumva ups cu downs, nu-mi iese. Mă obosește până și ideea. Nu mai pun pe hârtie nimic. Fuck it!

54% din britanicii care au răspuns la un sondaj găsit pe net, spuneau că resimt efectele anxietății și stresului. Britanici! Vă dați seama?

27%, tot britanici, spun că petrec din ce în ce mai puțin timp cu copiii lor. Un alt motiv care duce la stres și anxietate. Conștientizarea lipsei din viața copilului. Copil care astăzi are nevoie de atenția părinților pentru că nu poate să proceseze singur atâta informație. Copil care e din ce în ce mai alienat în aceeași lume nebună, din cauza căreia trebuie să petreacă mai mult timp singur și, de cele mai multe ori, într-o familie monoparentală. Cu un părinte care trebuie să muncească peste puterile lui, care trebuie să socotească mereu fiecare secundă și care ajunge să trăiască doar pentru a supraviețui pentru copil. Chestiune care se aplică, de fapt, și pentru familiile cu ambii părinți prezenți, dacă nu au și alt ajutor și mai și trăiesc într-un stat care nu-și pune nici măcar problema prezentului, ce să mai vorbim de viitor…

Câte cauze ale stresului ți-ar veni în minte, ție, românule? Câte motive de anxietate ai putea să înșiri într-o zi cu 24 de ore care nu mai ajung nici pentru a sta cu copilul, nici pentru a petrece timp doar pentru tine, nici pentru a sta cu partenerul de viață, nici pentru a merge să-ți faci analizele medicale, deși ți-e rău și știi că ceva nu e ok cu tine, nici pentru o carte, nici pentru job, nici pentru plățile pe la bănci ș.a.m.d.?

stres

 

 

Avem nevoie în toată nebunia asta de câteva artificii. Nu știu cum naiba se face, că uităm mereu (eu uit, cel puțin) să le aplicăm, deși sunt simple…

 

 

Ciocolata neagră, alune de pădure, nuci, semințe (!), fructe de pădure, spanac, macrou, somon și sardine, ceai verde – la capitolul alimentație. Și mai puțină sare în perioadele în care stresul își face de cap. Ora 9,30 dimineața e perfectă pentru singura cafea recomandată în perioadele agitate. Știu, atunci e mai greu cu obiceiul ăsta…

Ieși la o plimbare în aer liber… chiar și poluat, așa cum e în urbea ta, ajută.

Stabilește-ți ritualuri zilnice și ține-te de ele. Nu poți multe, unul e suficient. Atât cât să nu devii stresat că nu poți să le ai.

Din când în când apasă butonul mute și ieși din creierul tău obosit. Încearcă să găsești o portiță prin care să te strecori din când în când către… nimic.

Indiferent cât de greu pare, există în fiecare zi ceva pentru care să mulțumești. A-ți exprima mulțumirea pentru un lucru cât de mic, zilnic, ajută enorm. Nu e imposibil, nu e hilar, nu e penibil.

Evită cuvântul regulă sau orice alt cuvânt care te face să crezi că TREBUIE să-ți impui o regulă. Fii tu în tot ce faci, dar fii mai bun.

Sportul, activitatea fizică. Orice te face să transpiri prin mișcare. Datul la lopată, merge! (în ton cu azi)

Spune NU în anxietate și stres :

Alcoolului, fumatului, substanțelor nocive.

Statului în pat pentru că ești prea stresat și obosit să te ridici și ai impresia că acolo e cel mai bine. Nu e!

Nu ignora problema, n-o lăsa să-și facă de cap singură. Asumă-ți greșelile și vorbește cu tine ca și cum ai vorbi cu cel mai bun prieten aflat în situația ta. Dă-ți ție sfaturile alea minunate pe care le găsești mereu pentru ceilalți.

Nu te arunca în oala cu mâncare – dai din una, în alta!

Sunt lucruri simple, testate. Trebuie să funcționeze!

foto inspirationalpicturequotes.blogspot.ro

Reclame
Stres, anxietate… NU!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s