Întâlnirile romantice via sms – confuzie totală

Vrei să fii prietena mea?

Dacă ai auzit întrebarea asta cel puțin o dată, înseamnă că ne-am petrecut copilăria cam în aceeași perioadă. Asta era întrebarea! După care știai sigur că, data viitoare când te întâlneai cu respectivul, era o întâlnire între prieteni care se plac, nu între amici care vor să-și petreacă timpul împreună. Mai apoi, prin adolescență, dacă vreun flăcău îți cerea numărul de telefon, era clar că urma să aveți o întâlnire de-aia cu flirt amoros, nu altceva. Nu doar ”hanging out”. Era clar.

Nu credeam că o să zic atât de devreme ”pe vremea mea…”, dar omul de azi se pare că e puțin dat peste cap de… sms-uri! Gizăs, știu!

S-a făcut un studiu online pentru USA Today, pe 2647 de persoane fără partener, cu vârste între 18 și 59 de ani. Datele au fost sintetizate de Quonundrums în septembrie anul trecut, după două website-uri de romance (nu știu cum altfel să le mai zic) ChristianMingle.com și JDate.com.

Prima concluzie – 69% dintre cei chestionați sunt confuzi în ceea ce privește natura întâlnirii, iar dintre aceștia 57% au între 18 și 24 de ani. Wow!

survey 1

Sonya Rhodes, psiholog american, spune că o întâlnire astăzi depășește cultura ”hanging out”. Așa știam și eu… fără psiholog!

”O întâlnire arată un interes special față de o anumită persoană. O întâlnire (a date) face trecerea către un alt nivel de relație.”

În ceea ce privește monogamia, lucrurile sunt la fel de confuze. 21% spun ca nu e ok să te întâlnești cu mai multe persoane, 19% spun că da.

survey 2

Măcar la capitolul ”cine plătește” încă mai avem un procent mulțumitor. 69% încă sunt de părere că bărbatul plătește consumația din timpul unei întâlniri romantice.

survey 3

Tehnologia și-a cam băgat coada în relațiile dintre oameni. Înainte ne invitam ”în oraș”, la cofetărie sau în fața blocului, face to face și mai vedeam și noi o privire, un gest, un semnal clar al flirtului.

Nu-i de mirare că tinerii care au azi 18, 24 de ani nu mai știu de capul lor și ajung să interpreteze greșit de cele mai multe ori semnalele celui pe care, după sms-uri, whatsup-uri, facebook-uri, chat-uri, ajung să-l întâlnească în Centrul Vechi sau la o cafenea din New York.

Ce vremuri! Ntz, ntz…

sursa usatoday.com

Reclame
Întâlnirile romantice via sms – confuzie totală

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s