Ce a căutat omenirea pe Google în 2013

După ce Google a anunţat care au fost cei mai căutaţi termeni în 2013, am văzut o discuţie în care se punea problema faptului că românii încă mai încep căutări cu ce este, cum să. Şi la case mai mari se întâmplă asta, nu suntem noi fraierii planetei.

Ia să vedem un top 10 care spune ce s-a căutat la nivel de .com, care începea cu What is. Spun şi ce înseamnă, că topul s-a dat deja şi chiar nu mai are sens să îngrăşăm porcuşorul în Ajun.

1. What is twerking?

– twerking este un dans (eu nu i-aş spune chiar aşa, dar mă rog, să zicem) care presupune mişcarea ritmică a şoldurilor. Nu e o chestie nouă, dar Miley Cyrus a facut ceva de genul ăsta şi deh…

Încearcă şi tu (not!):

 

2. What is Ricin?

– ricina este este una dintre cele mai toxice substanțe, de origine vegetală, o toxină vegetală extrasă din semințele de ricin. Eu cred că s-a căutat datorită seriei Breaking Bad 🙂 (dacă nu ştiţi povestea celor două capsule… n-aţi fost prezenţi în 2013). La asta se adaugă faptul că Obama a primit o scrisorică toxică, impregnată cu ricină, dar, din fericire, a fost interceptată la timp.

ricin

3. What is DOMA?

– DOMA – The Defence Of Marriage Act – este o lege care permitea nerecunoaşterea căsătoriei între persoane de acelaşi sex şi stabilea ca singură formă de uniune legală, cea între sexe diferite. A fost legiferată în 1996, iar în 2013 a fost declarată neconstituţională de Curtea Supremă a SUA anul acesta. (sursa foto)

No DOMA

4. What is Molly?

– Molly este versiunea slang pentru ecstasy. Miley Cyrus spune Molly în We can’t stop. (fata asta a fost tot 2013 cam Molly la cap)

So la da di da di, we like to party

dancing with Molly

doing whatever we want” (sursa foto)

molly

5. What is gluten?

– really? Ok. Glutenul este  format din categoriile proteice prolamină și glutelină a cerealelor. Elasticitatea aluatului este dată de gluten. Etichetarea alimentelor de larg consum din comerțul alimentar obligă producătorii alimentari să declare existența glutenului, normativ inclus în Codex Revised standard 1999, pentru că studiile arată că sunt din ce în ce mai multe persoane alergice la acest compus vegetal. (sursa foto)

gluten

6. What is sequestration?

– Sequestration este un termen care defineşte procedura legislativă din Statele Unite ale Americii, prin care cheltuielile bugetului federal sunt oprite până când se agrează o soluţie bugetară. S-a aplicat în 2013 şi guvernul a fost închis 16 zile. (sursa foto)

sequester

7. What is Obamacare?

– slang pentru Affordable Care Act, o lege din 2010, pentru sistemul sanitar. (sursa foto)

ObamaCare

8. What is lupus?

– formă severă de tuberculoză a pielii care cel mai ades afectează fața, cu formare de aglomerări roșii-maronii de noduli în derm cu progresie periferică și atrofie centrală, ce cauzează ulcerații si cicatrici și distrugerea cartilajului la nivelul locațiilor implicate. (sursa foto)

lupus

9. What is Snapchat?

– este o aplicaţie prin care poţi trimite fişiere video, foto, text, care rezistă doar câteva secunde, nu pot fi salvate. Este folosită mai ales de adolescenţi. Creatorul reţelei este Evan Spiegel, are 25 de ani şi a refuzat anul acesta oferte cu multe zerouri din partea Google şi Facebook. (sursa foto)

snapchat

10. What is Bitcoin?

– este o monedă digitală creată în 2009 de Satoshi Nakamoto. Bitcoin folosește o bază de date distribuită peste noduri ale unei rețele de la egal la egal (peer-to-peer) pentru a inventaria tranzacțiile și se folosește de criptografie pentru a furniza funcții de bază pentru securitate cum ar fi asigurarea că bitcoinii nu pot fi cheltuiți decât de cel care îi deține și decât o singură dată. Bitcoinii pot fi salvați pe un computer personal sub forma unu fișier portofel sau pot fi stocați cu un serviciu de portofel a unei terțe părți, iar în ambele cazuri bitcoinii pot fi trimiși prin intermediul internetului oricărei persoane cu o adresă bitcoin. Topologia de la egal la egal și lipsa unei administrații centrale fac nefezabil ca o autoritate, guvern , etc. să manipuleze valoarea bitcoin sau să introducă inflație prin producerea lor. Este una din primele implementări a conceputului numit „criptomoneda” (cryptocurrency), prima dată descris în 1998 de Wei Dai pe mailing listul Cyperpunk. (Wikipedia şi sursa foto)

Bitcoin developer Amir Taaki

Google a lansat ieri şi un clip cu ce a mai căutat omenirea în 2013.

 

Mai multe topuri găsiţi aici.

sursa top mashable.com

Reclame
Ce a căutat omenirea pe Google în 2013

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s