Amani, Winspear şi Kamau – un labrador şi doi gheparzi

El este Amani. Are 9 săptămâni şi este labrador retriever.

Amani

În Swahili, Amani înseamnă pace. Numele nu este ales întâmplător, căci de azi înainte, Amani trebuie să aducă linişte şi armonie.

Ei sunt Winspear şi Kamau. Au 9 săptămâni şi sunt gheparzi. S-au născut pe 8 iulie, la Smithsonian Conservation Biology Institute din Virginia, SUA. Acum trăiesc la Grădina Zoologică din Dallas (SUA) şi în curând vor intra în programul de conştientizare „Animal Adventures” care are scopul de a învăţa şi informa publicul despre această specie pe cale de dispariţie, dar şi despre eforturile care se fac pentru conservarea acestor animale africane aflate în pericol. Nu vor fi expuşi publicului pe perioada în care cresc, dar anul viitor îi vom putea vedea alergând.

Winspear si Kamau

Ghepardul, cel mai rapid animal terestru, care poate atinge până la 97 km pe oră în 3 secunde (la maturitate), este o specie aflată în pericol, estimările fiind că ar mai exista doar 10.000 de exemplare.

Şi-acum, ce legătură are un labrador retriever cu doi gheparzi?

Amani a fost adus odată cu Winspear şi Kamau, în Dallas, pentru a creşte împreună, având misiunea de a face fericite cele două feline, până când acestea vor atinge vârsta maturităţii. Experţii în zoologie consideră că, întrucât câinii se simt în mod natural confortabil în spaţii publice, Amani va avea o influenţă pozitivă şi va linişti puii de feline, dar că va fi şi un partener de joacă potrivit. Şi alte grădini zoologice au folosit câini cu acelaşi scop, un exemplu fiind Grădina Zoologică din San Diego unde cresc câini împreună cu feline mari, de ani de zile. Administratorii de acolo spun că în aceste situaţii, câinele este cel care conduce. Dar nu orice câine este potrivit, ci unul cu personalitate, calm şi… carismă!

Amani si puiul de ghepard

Acum Winspear şi Kamau cântăresc 3,6 şi 2,7 kilograme, dar la maturitate vor ajunge la 63 de kilograme şi înălţimea de 1 metru.

sursa cnn.com, dailymail.co.uk

Reclame
Amani, Winspear şi Kamau – un labrador şi doi gheparzi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s